RISO(graphy):
Vintage spotcolor
drukwerk met soja inkt
3 / 8
3 / 8
Arrow down

technieken


riso

Het RISO drukprincipe is erg gelijkwaardig aan zeefdruk.

De risograph maakt een door de computer aangestuurd “master” sjabloon, wat vervolgens om een inktdrum heen wordt gespannen. De thermisch ingebrande “master” laat alleen inkt door op de plekken waar het artwork zit. De inktdrum draait op hoge snelheid rond en sjabloneert de inkt door het master sjabloon op het papier dat onder de drum doorschiet.

Het is machinaal, dus sneller en goedkoper dan zeefdruk. Vooral in kleine en middelgrote oplages is het zeer rendabel.

RISOgraph A3 & A2
Digital Duplicator

spotcolors

Wij hebben 40 kleuren voor onze 2-kleuren A3 machine en 6 kleuren voor onze A2 machine. Less is more. Beperk het aantal kleuren in een ontwerp tot een minimum. Vaak komt dit de esthetiek ook ten goede. Bestel via ons RISO prijsoverzicht onze kleurenwaaier, voor een betere indruk.

imperfectie

Van oudsher werden deze machines gebruikt in kantoren, scholen en kerken om documenten in grote oplagen te drukken in één of twee kleuren. De machine kan 2 kleuren in 1 drukgang tegelijk drukken. Voor iedere extra kleur moet het papier nog een keer door de machine. Hierdoor is er kans op misregistratie. Niet ieder ontwerp leent zich daaroom voor RISO.

eco friendly

De inkt is op basis van eerlijk geproduceerde soya-olie en de masters van Japans was gecoat papier. De machine verbruik heel weinig energie want RISO printen is een koud printproces.

bijzonderheden

fluoriserende riso inkten

Ze knallen van het papier af als je er naar kijkt! Fluorescent pink,orange, red, green en yellow.

metallic riso inkten

Erg chique op zwart of donkerblauw papier! We hebben metallic gold, metallic copper en metallic silver.

witte riso inkt

Het geeft een eco look op kraftpapier, doordat het in het papier zuigt. Witte inkt wordt meestal als steunkleur gebruikt. Mocht je een dekkende witte print willen, kijk dan naar onze digitale druktechniek met wit.

Kijk voor voorbeelden op onze Instagram of Facebook.
ArrowSjinkColofon
&
Nick GeertsArrow
gemaakt door