“Dat zeefdrukken gaat groot worden, jongens.”
– Sjon de Kijm († 1893-1956)
2 / 8
2 / 8
Arrow down

technieken


zeefdruk

Met zeefdruk (serigrafie) kan zo’n beetje alles bedrukt worden. De enige beperking is dat het te bedrukken oppervlak plat moet zijn. Het is vooral geschikt om in oplage te werken, omdat voor elke kleurgang een zeefdrukraam gemaakt moet worden.

Bekende toepassingen zijn textiel, papier en karton, maar we houden ook van experimenteren: niks is ons te gek. Wij drukken ambachtelijk met de hand en wij werken alleen met watergedragen inkten.

watergedragen inkten

Drukwerk op waterbasis heeft veel positieve eigenschappen. Watergedragen inkt bevat nauwelijks of geen oplosmiddelen, waardoor het minder belastend is voor mens en milieu. Ook zijn er voor het schoonmaken van de materialen zijn geen chemicalien nodig. Alles wordt gereinigd met water. Vandaag de dag doen deze inkten ook niet veel meer onder voor de traditionele (chemische) solvent en plastisol inkten!

waterbasis

In tegenstelling tot veel chemische inkten droogt de watergedragen textiel inkt mat op, en trekt mooi in de stof. Geen dikke plastic plak op het shirt.

textiel inkt

We kunnen elke PMS kleur bij benadering mengen. Ook metallic kleuren zoals goud en zilver kunnen wij zeefdrukken!

papier inkt

Zeefdruk inkt heeft het een lange levensduur en een hoge kleur-echtheid. Onze dekwit ink op 800 grams kraft is een aanrader. Het ligt letterlijk op het papier!

toepassingen

Wij drukken diverse soorten textiel zoals shirts, sweaters en canvas tasjes. Ook zeefdruk op papier in oplage doen wij graag. Denk aan posters, geboortekaarten, trouwkaarten, visitekaartjes, maar ook verpakkingsmateriaal of houten menukaarten.

katoenen
draagtassen

Bedrukte katoenen tassen zijn op dit moment het best zichtbare promotiemateriaal! Wij kunnen deze duurzame tasjes in verschillende kwaliteiten leveren en bedrukken.

kleding

Wij drukken het liefst eerlijk en verantwoord geproduceerde, stijlvolle kwaliteit shirts & sweaters.

karton

Wij bedrukken plano dozen en andere verpakkingsmaterialen.

papier

Zeefdruk kan op papier vanaf 120 grams tot echt dik materiaal dat niet door printers heen kan. Van 55 x 85 mm visitekaartjes tot posters op A2+ formaat.

live zeefdruk

We hebben we een mobiele zeefdruk installatie, speciaal voor evenementen en workshops op lokatie!

ArrowSjinkColofon
&
Nick GeertsArrow
gemaakt door

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Volg ons

De Kijm | Bijzonder drukwerk B.V.

Karel Roosstraat 8-10
2571 BH Den Haag
070 737 1064